fredag 11 december 2009

Trevligt besked angående Central Sweden

- Vi i Regionkommitténs Utskott för kultur, utbildning och forskning (EDUC) arbetade idag bl.a. fram ett förslag till yttrande om Grönboken - Att främja ungdomars rörlighet i utbildningssyfte. Hade två ändringsförslag som vi med viss kompromiss fick inskrivet. Vi var alla överens om att ungdomars rörlighet i utbildningssyfte borde bli en regel för alla i Europa och inte ett undantag.

Vi i EDUC har även möjlighet att ta initiativ till frågor som vi vill ska upp på EU-bordet. Idag tog vi ett sådant yttrande om funktionell analfabetism. Det har visat sig att antalet unga med svag läsförmåga i EU ökar. Det finns brister i våra utbildningssystem runt om i europa. Detta måste åtgärdas. Bl.a. behövs en handbok plockas fram med goda exempel, om hur man kommit tillrätta med detta i vissa regioner. Läs mer om oss på http://www.cor.europa.eu/

Slutligen det trevliga beskedet. Besökte i samband med Bryssel-mötet Central Sweden http://www.centralsweden.se/ . Kontoret blir kvar efter en lång tids ovisshet. Region Gävleborg övertar arbetsgivaransvaret från nyår. Ted Bergman blir tillförordnad kontorschef. Nuvarande praktikant Johan Häggqvist blir handläggare under våren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar