torsdag 27 januari 2011

Började dagen på Central Sweden


- Tog T-banan till Rue du Luxembourg 3 där Maria Lunander (th) och Ida Mattiasson är Region Dalarna, Region Gävleborg och Regionförbundet Örebros förlängda arm till EU. Maria är chef för Central Sweden och har ansvar för att leda och utveckla kontorets verksamhet. Ida är Project Manager och ansvarar för projektutveckling på kontoret och ger information och råd kring ansökningar.

Detta möte följdes av ett liberalt partigruppsmöte (ALDE). Därefter lunchmöte med svenska delegationen, där vi gick igenom ärendena till plenarmötet. Vi hade även Staffan Nilsson på besök. Staffan, från Hälsingland, är ny ordförande för Europeiska och sociala kommittén (EESK).

Slutligen, anledningen till resan till Bryssel, Regionkommitténs 88:e plenarsession i Jozsef Antall-byggnaden. Diskussioner om jordbruk och landsbygdsutveckling, havsfrågor och fiske, samt ny politisk ram för europeisk turism. Själv hade jag till uppgift att specialbevaka översynen av EGTS-förordningen (Europeisk gruppering för territoriellt samarbete). Övriga ärenden innan vi kl 20 avslutade dagens möte; Samarbetet med Azerbajdzjan, Ramprogrammen för forskning, Unga på väg och Europeisk film i den digitala tidsåldern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar