torsdag 30 juni 2011

Ett glas öl efter dagens möten


- Möte med Regionkommittén som är EU:s församling för regionala och lokala företrädare. Kommitténs 344 ledamöter kommer från EU:s 27 medlemsstater. Efter dagens möte gick jag ut bland hundratals andra Brysselbor som samlats på barerna runt Rue de Luxemburg. After work-priser, eller vad sägs om två Euro (c:a 18,30 kr) för en stor stark.

Vid dagens plenarmöte fortsatta diskussionerna om förslaget om budgeten 2014-2020. Budgeten bör inriktas på en stark förankring av Europa 2020-strategin, tycker jag. Den kopplingen bör förstärkas i budgeten innan den fastställs nästa år. För att EU ska kunna komma ur krisen behöver strategin medel och stort engagemang, även bortom den krets som de nationella regeringarna utgör. Den bör även förankras hos de lokala och regionala myndigheterna, de ekonomiska och sociala aktörerna och av allmänheten i våra regioner och städer.

Men det var mycket annat på dagordningen under dagen. Ett gemensamt europeiskt transportområde, skydd av språkliga minoriteter, innovationsunionen och prioriteringar för energiinfrastrukturen, för att nämna några frågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar