tisdag 31 januari 2012

Möter misströstan om parkens framtid


- I Klockgjutarparken ligger boulebanan täckt av snö. Får sossar, moderater och vänsterpartister som de vill byggs här istället två sjuvåningshus. I Gävles Vision 2025 återfinns "Ge alla möjlighet att vara delaktiga i utvecklingen av sin närmiljö".

Två nämnder har beslutat att parkerna i stan har för stort värde för att bebyggas. Naturskyddsföreningen, Hyresgästföreningen och flertalet av alla de som yttrat sig över detaljplanen har framfört detsamma. Därutöver massor med insändare, debattartiklar och listor med namnunderskrifter, men hjälper inte. Det går inte ens att få en öppen debatt med parkutbyggarna. Enbart tystnad möter oss som vill skydda Gävles parker. Och min motion "Bygg inte sönder Gävles parker" låter ansvarigt kommunalråd Per Johansson (s) ligga kvar i skrivbordslådan. Svaret ges först när grävskoporna är hyrda.

När jag idag träffade övriga i bostadsrättsföreningen England möttes jag av missmod. Hoppet står nu till kommunfullmäktige. Lyssnar ledamöterna eller gäller partipiskan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar