måndag 2 december 2013

Hur skapar vi bättre förutsättningar för Gävles näringsliv?

- Vi liberala företrädare i Gävle diskuterade med Lotta Pettersson  från Svenskt Näringsliv och Anders Franck, Handelskammaren, om viktiga faktorer som kan hjälpa Gävles näringsliv att bli mer framgångsrikt och därmed skapa fler arbetsplatser. En rad exempel togs upp som kan förbättra näringslivsklimatet. Samverkan skola och näringsliv, högskola och näringsliv, bättre upphandlingar som ger större förutsättningar för små och medelstora företag att konkurrera, hjälp företagen att skapa logistiknav för godstransporterna, satsning på infrastrukturen och bättre samarbete med östra mellansverige - dvs Låt oss hjälpa Stockholm att växa.

I Gävle måste vi jobba snabbare. Vi har inte råd att vänta längre. Arbetslösheten är mycket högre här än i jämnförbara städer. Att entreprenörsandan finns är vi övertygad om, men det handlar mycket om attityder från politiker och tjänstemän.

Tidigare på dagen träffade jag personalen på Region Gävleborg som jobbar med besöksnäringen. På fredag ska regionstyrelsen få en lägesrapport om besöksnäringsprojektet "Nu kör vi" och ges tankar om framtiden när projektet upphör. Speciellt destinationsutvecklingen av Visit Glada Hudik, destination Järvsö och Visit Gavle har kommit långt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar