lördag 11 januari 2014

Det skrivs inte mycket om Taihape

- Frukosten åt vi längs kusten söder om Wellingtons stadskärna. Här finns en vacker kustväg som får stadsborna att åka hit för fiske, bad, cykeltur eller kanske träffa någon dvärgpingvin.
Efter dagen längs kustvägen åkte vi uppåt och innåt landet på den norra ön. Vi hittade i Taihape ett billigt och bra motell. De finns många motells efter vägarna i landet med fin standard och bilen kan parkeras utanför rummet. Oftast inga problem med wifi numera.
Ett för oss litet okänt samhälle, mindre än Ockelbo, vad har det att erbjuda i matväg. Frågade motellets ägare, som förresten var grek. Och så satt vi där i en mysig restaurang, Le Cafe Telephonique, med en förrätt som innehöll läckra sniglar. Inte blev vi mindre missnöjda av huvudrätten, superbt.

I Taihape bor drygt 1500 personer. Orten byggdes upp omkring 1895 när järnvägen drogs förbi. Numera finns inte mycket av framtidshopp. Folket drar till storstan. Värdet på husen är nästan lägre än ett garage i Auckland. Trenden från övriga världen känns igen, oavsett det gäller Bräcke eller Taihape.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar