torsdag 10 april 2014

Blev förtjust i Birminghams motionssatsning

- Morgonpromenad genom centrala Bryssel till Regionkommittens hus, som är granne med Europa-parlamentet. Grönt, varmt och vackert längs stadens gator och parker.
- Hur underlätta entreprenörskap och uppmuntra innovation. Kan vi göra det lättare att omvandla lysande idéer till produkter och tjänster? Vi hade en diskussion i EDUC-utskottet kring ett yttrande om innovationsunionen och det europeiska forskningsområdet.

Därefter en hearing kring en kommande satsning i september 2015, en europeisk "Idrottens vecka". Hur kan vi uppmuntra hälsofrämjande fysisk aktivitet? Undersökningar visar att antalet fysiskt inaktiva ökar. Jag framhöll i ett inlägg vikten av att vi lokalt snedfördelar resurserna genom stora satsningar på arenor, som delvis slukar pengar som kunde satsas på vardagsmotionerandet. Fick en bra kontakt med representanter från Birmingham som gjort stora satsningar på "Doorstep sport", "Street Games" (ungdomssatsning) och Active Parks (med bl.a. upplysta löpslingor i parker). Utmärkt, om man nu inte som vissa städer bygger sönder parkerna istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar