lördag 13 mars 2010

Förvalta men aldrig förbruka

- På fp:s riksmöte var jag bl.a. på seminariet om Europapolitiken med Europaparlamentarikerna Cecilia Wikström och Marit Paulsen.

Cecilia inledde med att berätta om hur viktigt det är att kommunicera sina visioner och värderingar. Vad har historien lärt oss, hur lever vi nu och vilken värld vill vi lämna efter oss? Liberaler har alltid, och kommer alltid, kämpa för att de mänskliga rättigheterna upprätthålls världen över. Liberaler har alltid, och kommer alltid, arbeta för en human, generös och tydlig migrationspolitik. Liberaler har alltid, och kommer alltid, kämpa för rätten att yttra sig, skriva, skapa och publicera fritt.

Marit pratade om vikten av att vi får till ett effektivt och miljövänligt jordbruk inom EU. Subventionerna måste bort (som exempel kan man ta att varje EU ko subventioneras med ungefär 2 Euro, medan varje europeisk student endast erhåller 0,75 Euro). Hur skapar man världens framgångsrikaste och världsledande forskningsområde med en sådan politik? En ny politik, som inte glömmer de bönder som producerar maten, måste till.

Vi ska förvalta, men aldrig förbruka, jordens resurser. Och det enda sättet vi kan komma tillrätta med denna problematik är, enligt Marit, att samarbeta närmare och integrera EU mera. Istället för att vara rädd för den europeiska integrationen och världens globalisering, som vissa verkar vara, är det dags att inse att vi aldrig kommer att klara dagens och framtidens utmaningar utan dem. Den nya världen är här, globaliseringen är här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar