torsdag 2 september 2010

Ta inte demokratin för givet


- Jag har en mycket god vän som heter Ismail Osman (tv). När Ismail vid senaste valet kom in i kommunfullmäktige i Gävle var han ny i svensk politik, men han hade desto mer erfarenhet av att under ständigt dödshot kämpa för frihet och demokrati i ett land under en tyrann som Saddam Hussein. Som liberal kurd i Irak tvingades Ismail agera underjordiskt. Det slutade med att han tvingades fly för att överleva.

I Gävle har han fortsatt visa stort mod och med eftertryck kämpat för folkstyre, frihet och solidaritet. Här på fotot är han tillsammans med Per-Åke Fredriksson på hembesök hos en familj för att förklara det svenska valsystemet. Men Sverigedemokrater och andra på den kanten gillar inte att människor som Ismail befinner sig hos oss. Här har ni ett citat som jag fann på en webb-sida:

"Sverige borde slänga ut personer som Ismail Osman direkt, silket as/svin, Sverige ska bli svenskt igen så ut med han den där Ismail Osman, han svensk jaja inte i min värld iaf. Hoppas på att sverige blir nationalsocialistiskt helt och hållet och gärna snabbt,sverige ska vara ett ariskt land och fan inte ett land för sådana som Ismail Osman."

Demokratin kan inte ens i Sverige tas för givet. Ett sätt att vårda demokratin är att stödja min gode vän Ismail i valet.

1 kommentar:

  1. Det var bland det värsta jag läst där man pekar ut en enskild människa. För människa är man oavsett var man kommer ifrån.
    Lycka till Ismail Osman och kör hårt i valrörelsen! hälsar Margareta Pedersen-Ekström (M)

    SvaraRadera