fredag 26 november 2010

Hur många lingon finns det i skogen?


- Verksamhetsplan och budget 2011, ägardirektiv för ALMI och kommunalisering av hemsjukvården i all ära. Men när Gävleborgs Regionfullmäktige träffades i Bollnäs så var det Pär Johansson från Glada Hudik-teatern som trollband oss 82 politiker.

Pär gav oss senaste nytt från Hudiksvall. Den 18 mars sker premiären runt om i landet på deras långfilm (se rubriken). Vi fick ett litet smakprov och redan längtar jag efter att få se hela filmen.

Den fantastiska berättelsen om Glada Hudik-teatern började 1996. Pär Johansson arbetade som habiliteringspersonal på dagcentret i Hudiksvall. Pär föreslog att man skulle starta en teatergrupp som en av de olika verksamheter de utvecklingsstörda kunde välja att delta i. Detta möttes med blandade känslor hos hans kolleger. Men så blev det. När det var dags för den första föreställningen kom protester och oroliga frågor också från anhöriga till de utvecklingsstörda. Efter föreställningen var de flesta positiva. Och det viktigaste, de utvecklingsstörda som deltagit var entusiastiska och ville jobba mer med teater. Resten är historia! Kolla deras hemsida:

http://www.gladahudikteatern.se/

Vem kramar Pär? Ann-Margret Knapp, som nyligen lämnade posten som högste landstingsråd i Gävleborg. Det märks på hennes utstrålning att hon njuter av sitt nya liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar