torsdag 16 december 2010

Terrordåden i Europa


- Varför tar jag med ett foto som jag tidigare tagit över Afghanistan? Två orsaker: De foton jag tog idag blev såå dåliga och därför att detta land via media symboliserar terror.

Efter självmordsbombaren i Stockholm har de våldsbejakande islamistiska extremisterna hamnat i fokus av debatten. Och detta måste vi ta på största allvar även om de senaste 550 terrordåden i europa framförallt genomförts av separatister, högerextrema och vänsterextremister.

Lyssnade idag på Storbritanniens ambassadör, Andrew Mitchell, som bland annat sa att deras erfarenheter av extremister med invandrarbakgrund är att de ofta kommer från andra generationens invandrare. De har inte lyckats integreras i deras hemland och känner inte heller sig hemma i deras föräldrars hemland. De kan därför lockas in i kriminella aktiviteter. Så det är inte religionen som ligger som grund. Detta påminner mig om att vi i Gävle gjorde en undersökning under 80-talet med liknande resultat. Alla människor, oavsett varifrån de kommer, kan hamna på kant med samhället om de inte ges en chans att få leva ett normalt liv, med arbete och inkomst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar