torsdag 20 oktober 2011

Bistra tider väntar sjukvården


- Den demografiska utvecklingen med alltfler äldre kommer att skapa ett tryck inom vård och omsorg. SKL:s chefsekonom Mats Kinnwall tror på en tillväxt på närmare två procent 2012. Så långt är allt bra, trots oron i omvärlden, som kan tvinga oss att skriva ner siffrorna en del. Grekland spådde Kinwall går mot en konkurrs, men under ordnade former.

Sofia Wallström, som leder statens Läkemedels- och apoteksutredning, fyllde på angående de kommande svårigheterna inom vården. Det kommer att saknas förutsättningar för att ge alla den vård som är möjlig. Sjukvården utvecklas och framsteg görs inom läkemedelsindustrin, men kostnaderna skenar iväg. Vi kommer att kunna göra mycket mer än idag, men problemet är att pengarna kommer inte att räcka. Vi får hoppas på att de bistra tiderna i delar av Europa blåser iväg och att tillväxten ökar mer än förväntat. Målet om en ännu bättre sjukvård kvarstår.

Efter partigrupp, politikerinformation och sammanträde med Beredningen för internationella frågor tar jag bussen till Kungsholmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar