måndag 28 maj 2012

Information, argumentation men även beslut


- Annika Lundqvist, chef för Gävles Internationella kontor, inledde kommunfullmäktige. Information hur vi använder internationalisering som verktyg för utveckling. Internationella kontoret stöttar kommunkoncernen i arbetet med internationalisering och internationella projekt. Sveriges medlemskap i EU innebär också att samarbete inom unionen och samarbete som finansieras av EU ges en prioriterad ställning.

Fyra timmar kring årsredovisning 2011. Därefter enigt beslut om ansvarsfrihet. Beslut om handlingsplan mot hemlöshet. Omröstning om fp:s motion, "Åtgärder för att stärka placerade barns rättigheter", anses besvarad - inte bifall. Röstning (33-31).

Vid beslutet Miljöbokslut 2011 gjorde jag ett längre inlägg. Konstaterade att måluppfyllelsen av delmålen är sämre än 2010! Kommunen lägger mer kraft på att arbeta fram nya program än att uppfylla de som gäller. Nu jobbas det med ett nytt miljöstrategiskt miljömål. Poängterade naturligtvis att betongarbetarna övertagit miljöekologernas arbeta med att sköta stadens parker och grönområden. Ingen gick upp till försvar av de ansvariga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar