onsdag 20 juni 2012

Under semestern utställning - Klockgjutarparken


- Nu är detaljplanen utställd som möjliggör byggandet av två sexvåningshus i Klockgjutarparken, av kommunen kallad Timmermansgatan.

Det skrivs att detaljplanen syftar till att möjliggöra nya bostäder, rusta upp Klockgjutareparken samt att öka trafiksäkerheten längs Timmermansgatan.

Observera;

- Det finns inga inrapporterade olyckor de sista tio åren.
- Lekplatsen rustas upp om de får bygga för ekonomiskt starka äldre, men inte annars. Detta trots att det idag finns både barnfamiljer och en öppen förskola vid parken.
- I Gävle finns tiotalet alternativa platser att bygga på.


Samrådsredogörelsen med bilagor (d.v.s. alla kritiskt inkomna synpunkter) finns att läsa i utställningslokalerna Stadsbiblioteket och Förvaltningshuset. Förslaget finns dessutom presenterat på internet på www.gavle.se/planer. Men där finns inte samrådet med kritiken från allmänheten på grund av personuppgiftslagen (enligt ansvarig tjänsteman).


Synpunkter på förslaget lämnas skriftligen till Byggnads- och miljönämnden, 801 84 Gävle, senast 29 augusti. Den som inte har framfört sina synpunkter vid samråd eller utställning kan förlora rätten att överklaga beslutet att anta detaljplanen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar