tisdag 6 juni 2017

Sveriges nationaldag!?

- Dagen höjdpunkt blev en god rabarberpaj hos Schullerquists i Bönan. Annars kändes nationaldagen som en vanlig vardag med en morgon där jag drog upp soptunnan till vägen (jo, det är normal hämtning denna dag), Liisa tvättade fönster och planterade blommor i jorden som jag var iväg och köpte.
 Annat var det 17 maj 2005 när jag var med Inger KällgrenSawella till Norge. Där tågade vi med tiotusentals och firade deras unionslösning från Sverige. Eller när Liisa och jag den 6 december i år i Helsingfors tillsammans med alla firar Finlands 100-årsjubileum som självständiga - äntligen fria från Ryssland och Sverige!
Kan vi svenskar åtminstone glädjas på nationaldagen åt landets långvariga frihet och vår vackra natur, exempelvis att liljekonvaljen som nu så vackert blommar. Men då kommer väl nån och påminner om att Liljekonvaljen är giftig och kan påverka hjärtat.
Strunt i detta. Kvällen avslutade vi på underbart svenskt sätt - en fantastisk ljummen nordisk sommarkväll vid Testeboån och ett gott glas vin - trots att det är vardag imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar