torsdag 21 januari 2010

Företag skapas bland extremt fattiga

- Idag bar det av till Hotell Rival vid Mariatorget. SKL hade politikerinformation. En ny skatteunderlagsprognos presenterades, som visade att Sveriges väg ur krisen har börjat. Därefter följde ännu ett positivt inslag, svininfluensan är nästan helt borta från Sverige för denna gång.

Dagens mest givande information kom från Percy Barnevik, som nu sadlat om från "girig" toppdirektör till engagerad "biståndsminister". I sin sedvanliga blygsamhet var nu målet att utrota den extrema fattigdomen.

Percy pekade på mikrolånens fördelar jämfört med de traditionella bistånden. Percy Barnevik menar att avreglering, privatiserande och frihandel är vad som skapar ekonomisk tillväxt. Tanken är inte att slopa traditionellt bistånd, utan att omfördela biståndet från ekonomiskt stödjande till hjälp till självhjälp.

Mål är att eliminera fattigdom genom att skapa jobb, genom ett tillvägagångssätt som bygger på fem grundläggande områden: kvinnligt entreprenörskap, eliminering av barnarbete, hälsa, demokratiutveckling och miljö. Mikrolån går till kvinnor för jobbskapande investeringar.

Det var mycket upplyftande att höra Percy presentera arbetet inom utvecklingsorganisationen Hand in Hand. Läs mer på www.handinhand.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar