tisdag 26 januari 2010

Med Studieförbundet Vuxenskolan till Hofors

- Styrelsemöte med SV Region Dalarna - Gävleborg i Hofors. Vi finslipa budget och verksamhetsplan för 2010. Vårt uppdrag är att stödja och samordna arbetet i våra 15 lokalavdelningar genom utvecklingsinsatser och utbildningsverksamhet, samt att vara en regional resurs för våra grund- medlems- och samverkande organisationer.

Vår verksamhet i Studieförbundet Vuxenskolan (SV) ska vara tillgänglig för alla och bedrivas på ett sätt så att det finns jämlika förutsättningar för alla människor att delta. Vi har ett särskilt ansvar för att nå utsatta människor och grupper, liksom för att övervinna olika typer av studiehinder. Vår bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön.

Hofors kommun, som ligger i västra Gästrikland ca 4 mil från Gävle, består av två tätorter, Hofors och Torsåker. Hofors var ursprungligen en liten by i norra delen av dåvarande Torsåkers socken men som utvecklats kring järnhanteringen. Idag kretsar mycket kring Ovako Steel AB.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar