måndag 24 maj 2010

Gävle kommunfullmäktige sammanträder


- Kommunfullmäktige med årsredovisning för 2009. Gävle hade vid årsskiftet 6 657 anställda, 94 352 invånare (+843). Skulderna är 5,6 miljarder och tillgångarna 8,6.

Jag efterlyste i debatten revisorernas närvaro i debatten. Revisionsberättelsen var i och för sig utan allvarliga anmärkningar. Men visst vore det bra om vi fått förklaringar på deras berättelse där de bl.a. skriver "Vi konstaterar att en rad förbättringsmöjligheter finns, såväl vad gäller kvalité i den löpande redovisningen, som i bokslutsarbetet och dess dokumentation".

Vi beslutade också under kvällen (14.00-22.00) att förskottera 133 mkr för bygget av ny järnväg mellan hamnen och godsbangården. Gävle hamn är Sveriges tredje största containerhamn efter Göteborg och Helsingborg.

Ska anställda och förtroendevalda få röka på luncher och raster? Debatten blev hård. En majoritet beslutade att införa rökfri arbetstid.Vad händer om någon bryter mot beslutet och röker utomhus vid en längre rast? Jag är skeptisk till alla dessa förbud.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar