måndag 11 oktober 2010

Dags att ta en paus i resandet till Bryssel


- Har haft fyra givande resor på 15 dagar till Belgien. Nu får sammanträden och den goda belgiska chokladen vara under några veckor.

Måndagens resa gällde Regionkommitténs utskott för ekonomisk politik och socialpolitik. Följande två ärenden fångade mitt intresse extra mycket:

x "Finansiell tillsyn och offentliga finanser - Vad har vi lärt oss av den finansiella krisen?" Ett illa skrivet yttrande från en tysk socialdemokrat som tyvärr lyckades med röstsiffrorna 25-24 föra ärendet vidare till stora Regionkommitten. Innan dess voterade vi oss igenom 91 ändringsförslag.

x "Integreringen av romerna i samhället och i näringslivet" Detta yttrandet var mycket bättre skrivet. Och ännu bättre blev det med några ändringsförslag. Bl.a. det tillägg som vi svenskar fick inskrivet; "Regionkommitten stöder kommissionens tydliga ställningstagande att den fria rörligheten måste gälla de romer som är EU-medborgare fullt ut på samma villkor som den gäller för övriga EU-medborgare." Yttrandet antogs därefter med stor enighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar