måndag 26 november 2012

Åtta timmar med Gävle kommunfullmäktige

- Det behövs korta raster för att sträcka på benen när fullmäktige drar ut på tiden. Dags att besluta om budget för 2013. Skatten oförändrat 21:51. Jag var tre gånger upp i talarstolen i budgetdebatten.
1. Informerade om hur vi folkpartister vill utforma centrala Gävle. Bl.a. skydd av parker och grönområden, rust eller nybyggt Stadsbibliotek och fortsatt möjlighet för bilar att köra längs Esplanaden från norr till söder.
2. Ställde två frågor till Sverigedemokraterna. Eftersom de hade slut på talartid så fick de av min tid för att kunna svara. Men ändock inget svar. Visste du att de vill införa "ett allmänt maskeringsförbud i barnverksamheter". Stackars barn som just tränar in luciasången. Ingen lucia eller pepparkaksgubbar.
3. Gav min uppskattning att vi nu drar åt samma håll över parti- och kommun-gränser för att bilda ett direktvalt regionfullmäktige. Men vi har många problem att lösa under kommande år innan allt är på plats. Först måste regeringen ge tillstånd att vi får bilda en region i Gävleborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar