lördag 19 september 2009

Ett år kvar till valet

- Hur ofta upplever du härlig stämning på Sergels torg? Glada människor och strålande sol mötte oss när vi kom in från träffen på Lidingö för att delta i Alliansens kampanjdag. Matilda Sundquist Boox var en av många goda vänner jag mötte i folkvimlet.

Och när partiledarna i Alliansen, Jan Björklund, Maud Olofsson, Fredrik Reinfeldt och Göran Hägglund entrade scenen så uppstod ett jubel som nästan påminnde om när Brynäs skrinnar in på Läkerol Arena (liten överdrift).

Det var fyra optimistiska partiledare som frågades ut så här ett år före valet. Den absolut viktigaste utmaningen för regeringen nu, är att undvika en situation där människor fastnar i utanförskap, att arbetslösheten biter sig fast även i bättre tider. De stora, övergripande målen för regeringens arbete mot den internationella krisen är därför att dämpa konjunkturnedgången, att skapa förutsättningar för snabbare återhämtning och att skapa högre sysselsättning på lång sikt. De tidigare presenterade satsningar på fler utbildningsplatser och extra tillskott till kommunerna ska ses i ljuset av denna målsättning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar