måndag 21 juni 2010

Årets längsta dag och längsta fullmäktige


- Solen lyser in i Gävles Stadshus trots att klockan närmar sig 22.00. Det är ju sommarsolstånd - årets längsta dag. Men även årets längsta kommunfullmäktigesammanträde.

Vid 14-tiden började vi med debatten om mål och ekonomiska ramar 2011-2014. Riktigt härligt att som folkpartist höra samtliga åtta partier högprioritera satsningar på barn och ungdomar. Alla verkar nu, 90 dagar före valet, tävla i stödet till skolor och förskolor.

Majoriteten (s - v - mp)lovade att minska barngrupperna i förskolorna. Tydligen en vinnarfråga i valet. Det var ju det de lovade i förra valet också. Och nu är ju behovet ännu större. Barngrupperna har nämligen blivit större.

Därefter beslutade vi alla om en upprustning av Strömvallen för 90 miljoner, så att Gefle IF kan fortsätta sitt allsvenska spel där.

Alliansen fick inte igenom LOV:en - Lagen om valfrihet, ett valfrihetssystem i hemtjänsten. Inte heller införandet av en parboendegaranti fick majoritetens stöd. Det skulle annars garantera alla äldre par att de inte ska behöva bli separerade mot deras vilja.

Däremot var vi överens om en hamnutbyggnad på totalt 549 miljoner kronor. För kännedom är Gävle hamn Sveriges tredje största containerhamn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar