onsdag 30 juni 2010

Sista mötet före sommaren


- Så sitter vi EDUC-ledamöter här igen. Ordförande för Regionkommittens utskott för kultur, utbildning och forskning är Alin Adrian Nica från Rumänien. Alin är för övrigt, som jag, med i den liberala gruppen ALDE. Svenska tolkarna återfinns i sitt glasfönster rakt fram.

Idag hade vi besök av utbildningsministern i Kataloniens regionregering. Han vill höja intresset för yrkesutbildningar. Detta bl.a. genom ett utökat utbyte mellan europas regioner. Detta är mycket intressant för oss svenskar som under årtionden saknat en riktig lärlingsutbildning. Detta är utan tvekan en av orsakerna till att Sverige har en så hög ungdomsarbetslöshet.

På dagordningen återfanns även yttrandet om den europeiska digitala agendan. Dessutom ett yttrande om grönboken om frigörande av potentialen i kultur- och innovationsindustrierna. Avsikten med grönboken är att starta en debatt kring vad som krävs för att skapa en stimulerande kreativ miljö för EU:s kulturella och kreativa sektorer. I den diskussionen inrymms allt från bildkonst, videospel, böcker, museer, film, modedesign, grafisk formgivning mm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar