tisdag 29 juni 2010

Morgonkaffe innan Brysselresan


- Tog en kopp kaffe med Håkan vid Gävle central i strålande solsken. Därefter tåg till Stockholm där det blev några arbetstimmar. Sedan flyget till Bryssel.

Imorgon utskottsmöte där vi bland annat ska diskutera ett meddelande från Kommissionen om en digital agenda för Europa. Den digitala agendan är ett av sju huvudinitiativ inom ramen för Europa 2020-strategin. Där beskrivs den nyckelroll som användningen av informations- och kommunikationstekniken måste få inom Eu-samarbetet.

Vi behöver helt klart en mer omfattande och effektiv användning av digital teknik för att klara utmaningar genom t.ex hälso- och sjukvård, säkrare och effektivare transportlösningar, renare miljö och enklare tillgång till offentliga tjänster.

Men det är på en mängd digitala områden en digital mobilisering behövs, inte minst gällande forskning och innovationer. Så det ska bli mycket intressant att åka ner och diskutera detta. Men det ska sägas. Sverige ligger bra till. Vi har exempelvis bland de bästa infrastrukturella förutsättningarna i världen för e-förvaltning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar