onsdag 16 juni 2010

Nya Stiftelsen Gefle Dagblad


Journalisten och konstnären Ulla Granqvist fick Klara Lindh-stipendiet för sitt jobb som tecknare på Östersunds-Posten. Prisutdelare var stiftelsens ordförande Ulf Laurén, som för övrigt fick förnyat förtroende att leda arbetet i styrelsen.

Stipendieutdelningen skedde i samband med stiftelsens årsstämma i Soldathemmet i Gävle. Nya Stiftelsen Gefle Dagblad är majoritetsägare till Mittmedia-koncernen. Min lilla uppgift är att som sammankallande i valberedningen föreslå vilka som bör ingå i styrelsen.

Klara Lindh (1877-1914) bidrog bl.a. med en omfattande artikelserie i början av förra seklet till kvinnorösträttsrörelsens framgång. Stipendiemottagaren ska ha gjort en betydande insats i Klara Lindhs anda "att i vid mening verka för demokrati och allas likaberättigande".

Mittmedia (med huvudbolaget MittMedia Förvaltnings AB) är en av Sveriges största mediakoncerner och äger en rad dagstidningar, tryckerier och kommersiella radiostationer i mellersta Sverige. Mittmedia ägs till 70 % av stiftelsen Nya Stiftelsen Gefle Dagblad och till 30 % av Stiftelsen Pressorganisation och har sitt säte i Gävle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar