torsdag 17 december 2009

Dansgolvet blev ett klassrum

- Minns du hotell Baltic? I så fall börjar du nog komma upp i åren. Baltic hade 40 gästrum, restaurang och en festvåning där landstinget i många år höll sina sammanträden. I hörnet mot Drottninggatan fanns bakfickan Briggen, som stängdes i slutet av 1960-talet. På 1970-talet gjordes en ombyggnad och en stor ek placerades på dansgolvet.

På 80-talet tog General Foods (Gevalia) över huset och gjorde om det till kontorsbyggnad. Under 90-talet användes huset som Domstolarnas hus.

Idag besökte jag åter huset, som ligger vid brandstation. Men nu är det utbildning som gäller. I huset finns Thoren Business School som är en privat gymnasieskola i nära samarbete med näringslivet. Läs mer om skolan på hemsidan http://gavle.affarsgymnasiet.se/

Själv var jag inbjuden för att diskutera med elever om friskvård och stadsplanering. Detta med utgångspunkt av de specialarbeten de utfört. Det blev en intressant diskussion som kom att handla om allt från kvarterspoliser, motionsanläggningar till våra matvanor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar