tisdag 13 oktober 2009

Det finns en morgondag för morgontidningen

Nya stiftelsen Gefle Dagblad bildades 1978 och har knappt 60 stiftare. Stiftelsen äger 70 % av aktierna i MittMedia Förvaltnings AB. Övriga 30 % ägs av Stiftelsen Pressorganisation. MittMedia som äger tidningar i Gästrikland, Dalarna, Hälsingland, Västernorrland och Jämtland har nu cirka 1 700 anställda.

Alla företag som har till huvuduppgift att ge ut papperstidningar har stora utmaningar att brottas med. De yngre föredrar ofta internet framför en dagstidning. Dessutom har den internationella lågkonjukturen inneburit kraftigt minskade annonsintäkter.

Vid Nya stiftelsen Gefle Dagblads årliga höstmöte gav emellertid koncernchefen Jan Cahling oss stiftare positiva signaler. De förändringsprojekt som är på gång kommer med stor sannolikhet leda till att våra tidningar i mellan-Sverige går starka ur lågkonjukturen.

Stiftelseordförande Ulf Laurén kompletterade med, som vanligt, ett tydligt och informativt inlägg. Å´så bjöd han, traditionsenligt på smörgås och Loka. Och inte att förglömma kaffet med Delicatos mazarin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar