fredag 16 oktober 2009

Med klotter för kommunism och fascism

AFA och Folkfront är två grupperingar som ofta visar sin närvaro genom klotter och annan förstörelse.


När vi gruppledare för Gävle kommunfullmäktiges partier träffades diskuterade vi nästa års verksamhetsplan för fullmäktige. Största praktiska problemet är - när ska vi sammanträda. Det vanligaste har varit kl 16.00 - 22.00, men allt oftare har vi startat redan kl 14. Nu finns det önskemål om heldagsmöten, men även mer renodlade kvällsmöten. Vi beslutade därför att göra en enkät till samtliga ledamöter för att få en bättre bild över önskemålen.

Mer intressant var när polisens representant informerade oss gruppledare om hot och våld i Gävle. Förvånansvärt är att mycket av klottret (ex i form av taggs) utförs av 30-åriga tvåbarnsföräldrar!

AFA är en gruppering som bekämpar fascister, förespråkar istället kommunism. Folkfront vill att enbart etniska svenskar ska kunna vara svenska medborgare. AFA verkar för tillfället ligga lågt i Gävle. Folkfront kör med sitt klotter och sina kamratfester. De senare verkar ha ett fäste i Valbo.

Men det finns värre grupperingar. Maffiamänniskor som jobbar med svarta pengar. Finns tyvärr även i våra trakter. MC-klubbarna, som polisen på ett förtjänstfullt sätt lyckats hålla borta från Gävle, men några enskilda medlemmar finns även här.

Vi har även varit förskonade av de våldsamma ungdomsgängen i förorterna, ex BlackCobra. Det finns dessutom kriminella grupperingar i flera städer som bygger på äldre ledare med yngre anhängare. För att avancera i hierarkin krävs våldinslag av de yngsta för att nå respekt hos ledarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar