fredag 9 oktober 2009

Snart snurrar det i skogen

Många härligt soliga höstdagar denna vecka. Men istället för skogspromenad avslutades arbetsveckan med Region Gävleborgs styrelsemöte.

Barbro Holmberg, landshövding och därmed chef över Länsstyrelsen deltog under punkten om utbyggandet av vindkraft. Detta för att vi i kommuner, region och länsstyrelse ska ha samma bild över vem som beslutar vad. Allt för att underlätta handläggningen.
När detta år började fanns det cirka 1 200 vindkraftverk i Sverige. Hittills i år har det enbart i Gävleborg kommit in ansökningar om att bygga 1 000 nya vindsnurror. Men några får avslag och en del ska ses som inmutning som först genomförs om några år. Men helt klart är att vi vid framtida höstpromenader kommer att få se nya snurrande inslag i naturen.
Regionstyrelsen beviljade 3,7 miljoner till Södra Norrlands Utvecklingscentrum för Vindkraftssupport. Ett projekt som ska säkerställa att vindkraftssatsningen kommer till stånd enligt tidsplan, samt att inrätta ett vindkraftscentru. Dessutom initiera kompetensuppbyggnad inom vindkraft samt forskning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar