söndag 25 april 2010

Briggen Gerda väntar på ny ägare


- Konkursboet, genom advokatfirman Abersten, väntar på anbud på Briggen Gerda. 28 april är stoppdatum. Tog mig idag en tur ner till Gerda-varvet och såg skönheten där hon låg i hamnen. Jag hoppas verkligen Briggen Gerda får segla vidare på haven och inte förankras vid en kaj som en restaurang eller museum.

Men hur kunde detta hända. När jag var med 1994 och tog ett beslut om kommunalt årligt bidrag till Föreningen Briggen Gerda så hade vi ett villkor eftersom vi inte var beredda att ta huvudansvar för bygget.

"Ett projekt av detta slag kräver att det finns eldstjälar utanför den kommunala organisationen." Och så blev det. Gävlebor och företagare ställde upp, men också det offentliga, inkl EU. Den 9 juni 2000 sjösattes Gerda och den 10 juni 2006 kölsträcktes briggen. Men redan i oktober 2005 började utförsbacken genom att styrelsen felaktigt polisanmälde chefen för Briggen Gerda för förskingring. Därefter började folk och företagare hoppa av. Styrelsen smet ut bakvägen och lämnade över problemen till andra. Men skadan var då redan skedd. Och nu väntar vi på konkursförvaltarens besked.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar