söndag 11 april 2010

Smått och gott efter påsk


- Tobias Krantz gästade Gävle på onsdagen med besök på Högskolan och kvällsträff med Alliansen i Gävle. Högskole- och forskningsministerns besök på Högskolan i Gävle är ett av många till Sveriges högskolor och universitet där Tobias Krantz lyfter fram regeringens ambition att skapa en svensk högskola med forskning och utbildning i världsklass. Dessutom skedde en presentation av verksamheten vid utbildningen i Design och träteknik och Creative Computer Graphics i GraphiX Center samt forskningsprofilen i utbildningsvetenskap som är under planering.

På torsdagen arbetade jag i en arbetsgrupp inom Gävle kommun med ett nytt förslag till hur arvodena ska se ut för förtroendevalda. Vi kommer att vara klara i maj. Jag har bl.a som mål att ge kommunfullmäktiges ordförande en mer framträdande position i kommunalpolitiken. Det är kommunfullmäktige som är den folkvalda församlingen, inte kommunstyrelsen och dess kommunalråd. Det är dags för fullmäktige att återta en del av makten som idag delegerats till folket i Stadshuset.

Avslutade veckan på Kungsholmen i Stockholm. Gratulerade AIK till platsen i Elitserien, trots att jag helst sett Leksand där. Läste också att arbetslösheten på Kungsholmen stigit på ett år med 59 %!! Men mycket kan sägas med statistik. Sanningen är att arbetslösheten stigit från 1,6 % till 2,5 %. Undrar om någon i övriga landet skulle vara bekymrade med en arbetslöshet på 2,5 %?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar