fredag 16 april 2010

En plan fungerar - när inga plan fungerade


- Vi satt tio strandsatta svenska regionkommitteledamöter och planerade några utvägar, när vi inte längre hade flyget att använda. En av oss hade en plan, att hyra en buss. Han lyckades på torsdagskvällen till slut hyra en holländsk buss och två chaufförer som tog oss till Malmö, via Puttgard. Därefter ny hyr-buss till Stockholm. Bussresan tog 21 timmar. Därefter åkte jag tåg den sista biten till Gävle.

Med på resan var också åtta finnländare och tre från Estland. De fick åka med från Bryssel respektive Malmö till färjorna österut från Stockholm. Vi tio blev faktiskt 32 innan vi lämnade Bryssel.

Min resa tog 24 timmar, men nu är jag trött. Att askmolnet efter vulkanutbrottet på Island stoppade nästan all flygtrafik i norra Europa är ett faktum som vi måste acceptera. Önskar däremot att vi hade bättre fungerande tågförbindelser i Sverige och europa, som alternativ till flyget även när de fungerar. Har länge krävt att ett nattåget ska ta sig mellan Paris och Stockholm över natten (tolv timmar). Det hade i mitt fall varit ett bra alternativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar