tisdag 13 april 2010

Imorgon tar jag morgonflyget till Bryssel


Dags att återigen åka till Bryssel. Vid Regionkommittens plenarsession ska vi fastställa de prioriteringar som kommer att styra verksamheten under året.

Sammanhållningspolitikens framtid och framtidsutsikterna för Europas "makroregioner", t.ex. Östersjöområdet och Donauområdet, kommer också att stå i centrum under plenarsessionen.

Den 15 april kommer vi i Regionkommittén att diskutera och anta ett utkast till yttrande om sammanhållningspolitikens framtid. Därmed blir vi det första EU-organ som formulerar en officiell ståndpunkt om framtiden för EU:s regionalstöd efter 2013.

Onsdagen den 14 april är UEFA:s ordförande Michel Platini inbjuden till Regionkommittén. Han kommer att diskutera med oss om fotbollens roll i den sociala integrationen och dess effekter på den ekonomiska utvecklingen i Europeiska unionens städer och regioner.

Alla debatter direktsänds via internet på följande adress: www.cor.europa.eu

Regionkommittén är EU:s församling för regionala och lokala företrädare. Kommitténs 344 ledamöter kommer från EU:s alla 27 medlemsstater och uppdraget är att involvera de regionala och lokala myndigheter och grupper som vi företräder i EU:s beslutsprocess och informera om EU-politiken. Europeiska kommissionen, parlamentet och rådet är skyldiga att rådfråga kommittén på politikområden som berör städer och regioner. Kommittén kan också väcka talan vid EU-domstolen om dess rättigheter inte respekteras eller om kommittén anser att EU-lagstiftningen strider mot subsidiaritetsprincipen eller åsidosätter regionala eller lokala befogenheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar